Om oss

Godsservice är ett åkeri i Karlstad som utför transporter åt DB Schenker i form av krets- och lokaltrafik. Idag är vi DB Schenkers största transportör i Värmland. Vi kör hem enstaka paket till privatpersoners dörr, men vårt huvudsakliga uppdrag är att tillgodose värmländska företag med kompletta transport- och logistiklösningar.

Vi är ett företag som lägger stor vikt vid att du ska trivas med ditt arbete och dina kollegor, och med rätt yrkeskompetens är det vår övertygelse att det också avspeglas i sättet vi utför vårt arbete och hur vi hanterar mötet med våra kunder. Ambitionen är att vara ett modernt transportföretag med fokus på miljö, säkerhet och kvalité genom alla led i verksamheten. Digitalisering och teknisk branschutveckling är viktiga delar för vår verksamhet och målet är att vara en del av det. Ett exempel är vårt projekt med Sveriges första dragbil med elhybrid.

Godsservice är ett lönsamt företag i en konkurrensutsatt bransch, och vi erbjuder trygga anställningar genom ett tecknat kollektivavtal samt ett nära och bra samarbete med Svenska Transportarbetareförbundet.

Alla tjänster omfattar heltid och är tillsvidareanställningar.

Vi tillämpar sex månaders provanställning och stationeringsorten är Karlstad.

 

Varmt välkommen att skicka in din ansökan!

Formuläret finns längst ner på sidan.

 

Om tjänsten: Lastbilschaufför

Den ena dagen är inte den andra lik.

 

Arbetsuppgifterna varierar med kunderna. Olika kunder förutsätter att du som lastbilschaufför alltid löser uppdraget på det sätt som ger den specifika kunden bästa möjliga service. Målet är att Godsservice ska vara bäst på service åt DB Schenkers alla kunder.

I övrigt kan en arbetsdag bestå av uppgifter som lastning, lossning, utkörning av styckegods och partisändning direkt till kund.

Om du gillar ett arbete med varierande arbetstider, många arbetskamrater, snabbt tempo och höga kundförväntningar så passar jobbet definitivt dig.

Så har du också lätt till skratt, en förmåga att sprida energi och arbetsglädje omkring dig och gillar när saker går undan tveka inte att söka jobbet redan nu!

 

Förutom Dig så behöver vi i första hand att du har C-kort och ett giltigt YKB. Det kommer att glädja oss lite extra om du även innehar E-kort, truckförarbevis och ett giltigt ADR.

Om tjänsten: Trafikledare

Är du bra på planering och prioritering av arbetsuppgifter i vardagen?

 

Tycker du om att planera och strukturera och är bra på logistik? Har du också god lokalkännedom, drivs av utmaningar och är bra på att samarbeta och att få andra att utvecklas i sin arbetsroll? Då kan du vara rätt person för oss!

Du kommer att ingå i vårt team som en trafikledare med fem arbetsledare. I vissa frågor arbetar du tillsammans med driftchefen.
Logistikplanering och optimering av trafikupplägget i Karlstad och Borås, är viktigt för att få ekonomi i transporterna. Kvalitetsarbetet, att vara ”superuser” på handdatorerna och att bevara och utveckla våra kundrelationer är andra viktiga arbetsuppgifter. Arbetet innebär därför varierande arbetsuppgifter och flexibel arbetstid.

Du behöver ha tidigare erfarenhet av arbete med drift- och arbetsledning, samt att personalfrågor är något som du gillar och är din starka sida. Du har också erfarenhet av att ha kört inom distribution tidigare och innehar behörigheterna CE samt truck C2. Grundläggande kunskaper i arbetsrätt är önskvärt.

Arbetet passar dig som gillar att skapa ett bra team och samtidigt är duktig på planering och prioritering av arbetsuppgifter i vardagen. Viktiga delar i arbetsrollen är din kommunikation och hanteringen av olika situationer och frågeställningar som uppkommer.

 

Om tjänsten: Arbetsledare

Vill du hjälpa andra att bli bättre på jobbet?

 

Arbetet är för dig som gillar att skapa teamet och samtidigt är duktig på planering och prioritering i arbetsvardagen. Sättet att kommunicera på, hantering av problem och konflikter är viktiga delar av arbetsrollen. Grundläggande kunskaper i arbetsrätt är önskvärt.

På Godsservice finns ytterligare fyra arbetsledare och en trafikledare. Du kommer att samarbeta med driftchefen i vissa frågor samtidigt som du jobbar nära teamet, och får inte vara rädd att när som helst ”hoppa in” när du behövs. Så en viss förståelse för flexibel arbetstid bör finnas hos dig som sökande.

 

Förutom Dig så behöver vi att du har tidigare erfarenhet av arbete med drift- och arbetsledning, samt att personalfrågor är något som du gillar och samtidigt är din starka sida.

Arbetet som arbetsledare förutsätter till viss del att du även innehar CE-kort, krankort < 18 tonmeter, truckförarbevis, truckutbildning C2 för hjullastare samt ett giltigt YKB och ADR.

 

Om tjänsten: Kranbilschaufför

Intresserad av ett utmanande jobb?

 

Under sommaren/hösten 2017 levereras vår senaste investering!

Vår nya kranbil Scania P450 med en Palfinger (kapacitet 33 tonmeter) tas i drift och vi söker dig med erfarenhet från liknande arbete med kranbilar. Arbetet kommer att sätta dig på prov, och förmågan att hitta lösningar och lösa problem på en del arbetsuppgifter blir vardag. Du bör också vara flexibel gällande arbetstider.

 

Förutom Dig så behöver vi i första hand att du har CE-kort, krankort < 18 tonmeter och ett giltigt YKB.

Ytterligare kompetenser som truckförarbevis, truckutbildning C2 för hjullastare och ett giltigt ADR är meriterande.

 

Om tjänsten:  Terminalarbete / Lastbilschaufför

Trivs du med annorlunda arbetstider och omväxlande arbetsuppgifter?

 

Tjänsten består av terminalarbete nattetid och att delvis vara lastbilschaufför.

Terminalarbetet utförs på DB Schenkers terminal i Karlstad och består av arbetsuppgifter som lastförberedning, lastning, lossning av styckegods, partisändning samt rangering.

Arbetet som lastbilschaufför varierar med kunderna. Olika kunder förutsätter att du alltid löser uppgiften på det sätt som ger den specifika kunden bästa möjliga service. Godsservice har som mål att vara bäst på service åt DB Schenkers alla kunder. Arbetet består huvudsakligen av utkörning av styckegods och partisändning direkt till kund.

Så om du är intresserad av en tjänst där ordning och reda är viktigt, och att jobba effektivt och strukturerat i ett team är du välkommen med din ansökan!

 

Förutom Dig så behöver vi att du redan har CE-kort, truckförarbevis och ett giltigt YKB.

Ett giltigt ADR-certifikat glädjer oss lite extra.

 

 

För mer information om tjänsterna kontakta:

Fredrik Gustavsson, Driftchef

 

 

 
Har C-körkort: JaNej
Har CE-körkort: JaNej
Har ADR-kort: JaNej
Har truckförarbevis: JaNej
Har YKB: JaNej
Har digitalt förarkort: JaNej